21°C
Woerden, The Nederlands
Taal:  Nederlands
Updated24/07/2019 06:50 
 
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 24 juli 2019 om 06.06 uur.

Uitzonderlijk warm.

Vandaag is het zonnig en droog, al trekken in het westen soms wel enkele wolkenvelden over. Het wordt uitzonderlijk warm; de maximumtemperaturen lopen uiteen van 32°C op de Waddeneilanden tot 38°C in het zuiden en zuidoosten, een lokale 39°C is niet uitgesloten. De zuidoostenwind is overwegend matig. In de loop van de middag draait de wind van het westen uit naar west waardoor er enige verkoeling optreedt.

In de nacht naar donderdag is er weinig bewolking en op de meeste plaatsen droog. Met minima die uiteenlopen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten blijft het zeer warm. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Donderdag verandert er weinig aan het weerbeeld en is er opnieuw veel zon. Op veel plaatsen wordt het nog iets warmer dan vandaag met maximumtemperaturen van 32°C op de Waddeneilanden tot 39°C in het zuiden en zuidoosten. Een lokale 40°C is niet uit te sluiten. Later in de middag en in de avond is er in het zuidwesten een kleine kans op een lokale (onweers)bui met windstoten. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen oost en zuidoost. (Bron: KNMI)

 
Watch video!