Merry Christmas and a happy new year 2018

2°C
Woerden, The Nederlands
Taal:  Nederlands
Updated11/12/2017 00:55 
 
Verwachting
zondag 10 tot en met zaterdag 16 december 2017

Vandaag en morgen

In het noorden eerst nog sneeuw. Morgen opnieuw sneeuw

Het is bewolkt en in het noorden sneeuwt het. In het oosten valt eerst nog af en toe regen, van het westen uit wordt het droog. De meest noordelijke grens van de regen komt te liggen langs een lijn Alkmaar-Hoogeveen. De temperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden tot 8 graden in Zeeland. De wind is in het noorden oost tot noordoost, matig, aan de kust krachtig en draait in de loop van de avond naar noordelijke richtingen. In het midden en zuiden is de wind zuidwest, matig tot krachtig met (zware) windstoten van 60-90 km/uur. De wind draait van het westen uit naar noordwest tot noord en neemt af naar matig.

De komende nacht wordt het ook in het noorden op de meeste plaatsen droog. Het klaart van het westen uit op en plaatselijk ontstaat mist. Minima lopen uiteen van 4°C aan de kust tot lokaal -5°C in opklaringen boven de sneeuw. De wind neemt sterk af, naar zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Morgen overdag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en in de loop van de ochtend begint het in het zuiden te regenen. De regen gaat geleidelijk over in sneeuw, waardoor er in het zuiden en midden in de loop van de middag avond opnieuw een sneeuwdek ontstaat. In de loop van de middag gaat de sneeuw in het zuidoosten weer in regen over. De temperatuur ligt rond 2 graden en daalt in sneeuw naar rond het vriespunt. Alleen in het zuidoosten van het land kan het 4°C worden. De wind draait naar oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

 
Watch video!