21°C
Woerden, The Nederlands
Taal:  Nederlands
Updated18/05/2022 20:40 
 
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 18 mei 2022 om 17.16 uur.

Perioden met zon. Morgen enkele onweersbuien

Er zijn flinke perioden met zon. In het oosten blijft het vanavond nog lang warm. De wind is zwak tot matig en komt uit noordwest tot noord. De wind draait geleidelijk naar oost.

Komende nacht is er eerst weinig bewolking, maar gedurende de nacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe. In de loop van de nacht kunnen in het zuidwesten enkele stevige (onweers)buien voorkomen, mogelijk met windstoten tot 60 km/uur. Het koelt af naar 13°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en zwak tot matig.

Morgenochtend trekken enkele regen- en onweersbuien, mogelijk met windstoten van 60-70 km/uur, over met name het noordwesten. Daarna breekt de zon door, maar in de middag ontwikkelen zich vooral in het oosten en zuidoosten enkele stevige onweersbuien met plaatselijk kans op hagel van ca. 2 cm, windstoten tot ca. 75 km/uur en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 31°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar west tot noordwest waardoor het 's middags afkoelt. (Bron: KNMI)